Recept

Pečené ovoce s medovou omáčkou

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 30 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 10 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 15095
Kategorie: Poháry, ovoce

Ingredience

2 ks Banány
250 ml Džus jablečný
1 ks Jablka
250 g Kompot ananasový
3 polévková lžíce Mandle plátky
200 g Med včelí
250 g Mouka pšeničná hladká T 650
4 polévková lžíce Olej slunečnicový
1 špetka Sůl
2 ks Vaječný bílek slepičí
2 ks Vaječný žloutek slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

35% Kalorie 684 kcal
Kilojoule 2 860kJ
39% Sacharidy 139 g
14% Tuky 11 g
5% Sodík 105 mg
27% Bílkoviny 15 g

Pečené ovoce s medovou omáčkou postup přípravy receptu:

1

Mouku, jablečnou šťávu, žloutky a špetku soli rozkvedláme a přidáme pevný sníh ušlehaný z bílků.

2

Ananas necháme okapat, oloupané banány nakrájíme podélně na kousky a oloupané jablko zbavené jádřince nakrájíme na silnější plátky.

3

Ovoce namáčíme v připraveném těstíčku a každý kousek zvlášť usmažíme v rozpáleném oleji. Vyjmeme a necháme chvíli na papírové utěrce.

4

Na pánvi nasucho opečeme mandlové lupínky. Přidáme med a necháme jej rozpustit.

5

Usmažené ovoce pokapeme medovou omáčkou s mandlovými lupínky a podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept