Pečené ovoce s medovou omáčkou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Pečené ovoce s medovou omáčkou
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | pepa |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 15095 |
Kategorie: | Poháry, ovoce |
Ingredience
2 ks | Banány |
250 ml | Džus jablečný |
1 ks | Jablka |
250 g | Kompot ananasový |
3 polévková lžíce | Mandle plátky |
200 g | Med včelí |
250 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
4 polévková lžíce | Olej slunečnicový |
1 špetka | Sůl |
2 ks | Vaječný bílek slepičí |
2 ks | Vaječný žloutek slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 93g |
---|---|
Cholesterol | 185,1mg |
Draslík | 614,6mg |
Vláknina | 12g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 39,9mg |
Vitamín E | 0,9mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Banány, Džus jablečný, Jablka, Kompot ananasový, Med včelí, Olej slunečnicový, Sůl, Vaječný bílek slepičí, Vaječný žloutek slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mandle plátky, Mouka pšeničná hladká T 650 mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Pečené ovoce s medovou omáčkou postup přípravy receptu:
1 | Mouku, jablečnou šťávu, žloutky a špetku soli rozkvedláme a přidáme pevný sníh ušlehaný z bílků. |
2 | Ananas necháme okapat, oloupané banány nakrájíme podélně na kousky a oloupané jablko zbavené jádřince nakrájíme na silnější plátky. |
3 | Ovoce namáčíme v připraveném těstíčku a každý kousek zvlášť usmažíme v rozpáleném oleji. Vyjmeme a necháme chvíli na papírové utěrce. |
4 | Na pánvi nasucho opečeme mandlové lupínky. Přidáme med a necháme jej rozpustit. |
5 | Usmažené ovoce pokapeme medovou omáčkou s mandlovými lupínky a podáváme. |