Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 95 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 65 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (25%)
ID receptu: 15097
Kategorie: Maso

Ingredience

1 ks Banán zelený
2 stroužek Česnek
2 ks Chilli paprička
1 ks Cibule
0,5 kávová lžička Hřebíček mletý
50 g Hrozinky
25 g Kakao - prášek
4 ks Krůtí prsa
50 g Mandle
0,5 kávová lžička Nové koření mleté
50 g Ořechy burské pražené
1 kávová lžička Oregano sušené
50 g Rajčata
50 g Sádlo škvařené
115 g Sezam - semena
1 kávová lžička Skořice mletá
75 g Švestky
250 ml Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

45% Kalorie 895 kcal
Kilojoule 3 745kJ
9% Sacharidy 32 g
77% Tuky 58 g
11% Sodík 217 mg
122% Bílkoviny 68 g

Krůtí mole postup přípravy receptu:

1

Obě čili papričky vložíme do mísy s horkou vodou, na 30 minut. Nasekáme nahrubo. Šálek vody z namáčení si uchováme.

2

Sezamová semena opražíme na sucho, dozlatova. 3 lžíce si schováme na ozdobu a zbytek vysypeme do mísy. Stejně opražíme mandle a burské oříšky, vše dáme do mísy.

3

Cibuli a česnek nasekáme najemno, lžíci sádla zahřejeme v pánvi, přidáme cibuli a česnek a smažíme 2–3 minuty, pak přidáme čili a rajčata v konzervě, dusíme na mírném ohni 10 minut.

4

Plantain oloupeme a nakrájíme na tenké šikmé plátky. Přidáme jej do cibulové směsi spolu s hrozinkami, švestkami, oreganem, kořením a neslazeným kakaem. Vmícháme odložený čili nálev. Přivedeme k varu, mícháme, přidáme sezam, mandle, buráky a vaříme 10 minut za stálého míchání, sejmeme z ohně a necháme trochu vychladnout. Přidáme obsah mísy.

5

Omáčku rozmixujeme v robotu do hladké omáčky. Zbývající sádlo necháme rozpustit v ohnivzdorné míse, vložíme krůtí prsa a na mírném plameni opečeme dohněda. Maso polijeme omáčkou, zakryjeme alobalem a přiléhavým víkem. Dusíme 20–25 minut na mírném ohni, až krůta změkne a omáčka zhoustne.

6

Posypeme sezamovými semeny a podáváme.

Poznámka

Servírujeme s rýží a teplými tortillami. Čili papričky volíme odrůdy ancho a guajillo. Plantain (druh moučnatého banánu, nutno povařit) můžeme vynechat.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept