Recept

Svíčková pečeně na rýnský způsob

  • Německo
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 125 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 100 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 15099
Kategorie: Maso

Ingredience

1 ks Bobkový list
4 ks Cibule
1000 g Hovězí svíčková
100 g Hrozinky
0,5 kávová lžička Jalovec
2 polévková lžíce Máslo čerstvé
1 ks Mrkev kořen
250 ml Ocet vinný
1 kávová lžička Pepř černý celý
1 špetka Pepř černý mletý
2 polévková lžíce Solamyl
1 kávová lžička Sůl
1,3 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

28% Kalorie 556 kcal
Kilojoule 2 327kJ
10% Sacharidy 35 g
126% Tuky 95 g
18% Sodík 356 mg
103% Bílkoviny 58 g

Svíčková pečeně na rýnský způsob postup přípravy receptu:

1

Oloupanou cibuli a mrkev nadrobno nakrájíme. Svaříme ocet a 500 ml vody, přidáme cibuli, mrkev, celý pepř, jalovec a bobkový list. Povařenou směs necháme vychladnout, vložíme do ní omyté maso a uložíme na 2 dny do chladničky.

2

Maso vyjmeme, osušíme a vetřeme do něj sůl a pepř. Potom svíčkovou opečeme po všech stranách na rozehřátém másle.

3

Z nálevu odměříme 250 ml. Maso obložíme zeleninou a podlijeme nálevem i s kořením. Dusíme asi 90 minut, potom maso vyjmeme.

4

Výpek se zeleninou prolisujeme, přilijeme 750 ml vody, přidáme rozinky a přivedeme k varu. Nakonec omáčku zahustíme solamylem (nebo hotovou jíškou).

5

Svíčkovou pečeni nakrájíme na plátky a servírujeme.

Poznámka

Podáváme s omáčkou a houskovým knedlíkem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept