Čokoládový krém se šlehačkou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Čokoládový krém se šlehačkou
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | cerna |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 1510 |
Kategorie: | Krémy, polevy |
Ingredience
50 g | Čokoláda hořká |
100 g | Cukr krupice |
20 g | Cukr moučkový |
30 g | Cukr vanilka |
1 l | Mléko polotučné |
10 ml | Olej stolní |
200 g | Poleva čokoládová |
300 ml | Smetana 33% (šlehačka) |
200 g | Vaječný žloutek slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 31g |
---|---|
Cholesterol | 290,8mg |
Draslík | 89,2mg |
Vláknina | 1g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 0,9mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Čokoláda hořká, Cukr krupice, Cukr moučkový, Olej stolní, Poleva čokoládová, Vaječný žloutek slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Cukr vanilka, Mléko polotučné, Smetana 33% (šlehačka) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Čokoládový krém se šlehačkou postup přípravy receptu:
1 | 3/4 dávky mléka svaříme s polovinou cukru, přidáme nastrouhanou kakaovou polevu a za stálého míchání ji rozvaříme. |
2 | Žloutky dobře rozšleháme se zbylým cukrem a zbylým studeným mlékem a za stálého míchání je vlijeme do vařícího mléka s polevou. Zahříváme v páře, až směs zhoustne. Nesmí se vařit, aby se vejce nesrazila. |
3 | Uvařený krém procedíme, přidáme vanilkový cukr a po prochladnutí krém rozdělíme do šálků vytřených olejem. |
4 | Šálky potom vložíme do nádoby s vodou tak, aby hladina vody sahala do 3/4 výše krému. Zvolna vaříme nejméně 1 hodinu do zhoustnutí krému. |
5 | Vychladlý krém vyklopíme na talířek, ozdobíme ušlehanou, moučkovým cukrem oslazenou smetanou a čokoládovými hoblinkami. |
6 | Ihned podáváme. Krém uchováváme stále v chladničce. |