Recept

Bramborový nákyp s pórkem

  • Itálie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 95 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 75 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (25%)
ID receptu: 15100

Ingredience

100 g Anglická slanina
1000 g Brambory
1 kávová lžička Majoránka
2 špetka Pepř černý mletý
1 polévková lžíce Petržel - nať
500 g Pórek
1 polévková lžíce Sýr Parmezán
1 kávová lžička Sůl
6 ks Vejce slepičí
2 l Voda pitná
1 polévková lžíce Šalvěj čerstvá

Nutriční hodnoty jedné porce

24% Kalorie 477 kcal
Kilojoule 1 994kJ
14% Sacharidy 51 g
29% Tuky 21 g
32% Sodík 643 mg
42% Bílkoviny 23 g

Bramborový nákyp s pórkem postup přípravy receptu:

1

Brambory uvaříme ve slupce, slijeme, oloupeme a nakrájíme na plátky.

2

Omytý pórek nakrájíme na kolečka a povaříme v osolené vodě asi 4 minuty. Omytou petržel a šalvěj nasekáme a smícháme s pórkem. Okořeníme majoránkou a opepříme.

3

Zapékací mísu vyložíme plátky slaniny a střídavě navrstvíme plátky brambor a pórek.

4

Vejce rozšleháme se solí a pepřem a nalijeme na pokrm. Povrch posypeme nastrouhaným sýrem a obložíme zbylou slaninou.

5

Pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 45 minut.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept