Bramborový nákyp s pórkem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 95 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Bramborový nákyp s pórkem
Celkový čas: | 95 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 75 minut |
Autor: | mala |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (27%) |
ID receptu: | 15100 |
Kategorie: | Brambory |
Ingredience
100 g | Anglická slanina |
1000 g | Brambory |
1 kávová lžička | Majoránka |
2 špetka | Pepř černý mletý |
1 polévková lžíce | Petržel - nať |
500 g | Pórek |
1 polévková lžíce | Šalvěj čerstvá |
1 kávová lžička | Sůl |
1 polévková lžíce | Sýr Parmezán |
6 ks | Vejce slepičí |
2 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 51g |
---|---|
Cholesterol | 387,1mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 18g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 45,8mg |
Vitamín E | 2,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 13,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Anglická slanina, Brambory, Majoránka, Šalvěj čerstvá, Sůl, Sýr Parmezán, Vejce slepičí, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Pepř černý mletý, Petržel - nať, Pórek mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Bramborový nákyp s pórkem postup přípravy receptu:
1 | Brambory uvaříme ve slupce, slijeme, oloupeme a nakrájíme na plátky. |
2 | Omytý pórek nakrájíme na kolečka a povaříme v osolené vodě asi 4 minuty. Omytou petržel a šalvěj nasekáme a smícháme s pórkem. Okořeníme majoránkou a opepříme. |
3 | Zapékací mísu vyložíme plátky slaniny a střídavě navrstvíme plátky brambor a pórek. |
4 | Vejce rozšleháme se solí a pepřem a nalijeme na pokrm. Povrch posypeme nastrouhaným sýrem a obložíme zbylou slaninou. |
5 | Pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 45 minut. |