Jahodová pěna s pomeranči - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Jahodová pěna s pomeranči
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | Marcela Mikešová |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (41%) |
ID receptu: | 15102 |
Kategorie: | Pěny |
Ingredience
160 g | Cukr krupice |
800 g | Jahody zahradní |
1 polévková lžíce | Likér pomerančový |
1 ks | Meduňka |
4 ks | Pomeranče |
125 ml | Sherry brandy |
250 ml | Smetana 33% (šlehačka) |
5 ks | Vaječný žloutek slepičí |
5 ks | Želatina |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 91g |
---|---|
Cholesterol | 531,5mg |
Draslík | 713,7mg |
Vláknina | 18g |
Vitamín A | 450,0mg |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 224,0mg |
Vitamín E | 1,9mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Jahody zahradní, Pomeranče, Vaječný žloutek slepičí, Želatina mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Likér pomerančový, Meduňka, Sherry brandy, Smetana 33% (šlehačka) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Jahodová pěna s pomeranči postup přípravy receptu:
1 | Jahody omyjeme a 300g rozmělníme. Želatinu dáme nabobtnat do studené vody a vymačkáme ji. Jahodový protlak doplníme do 350ml sherry a želatinu v něm rozpustíme. |
2 | Žloutky a 100g cukru šleháme ve vodní lázni na hustý krém. Smetanu ušleháme dotuha. |
3 | Když začne jahodový protlak tuhnout, vmícháme do něj nejdříve vychladlý žloutkový krém a potom šlehačku. Uložíme do chladničky na 4 hodiny. |
4 | Zbylé jahody rozpůlíme. Oloupané pomeranče nakrájíme na plátky a promícháme se 60g cukru, zakapeme likérem a necháme chvíli rozležet. |
5 | Na talíře upravíme jahodovou pěnu s pomeranči a dezert ozdobíme meduňkou. |