Jednoduchý recept

Jahodová pěna s pomeranči

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 10 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (41%)
ID receptu: 15102
Kategorie: Pěny

Ingredience

160 g Cukr krupice
800 g Jahody zahradní
1 polévková lžíce Likér pomerančový
1 ks Meduňka
4 ks Pomeranče
125 ml Sherry brandy
250 ml Smetana 33% (šlehačka)
5 ks Vaječný žloutek slepičí
5 ks Želatina

Nutriční hodnoty jedné porce

41% Kalorie 812 kcal
Kilojoule 3 395kJ
26% Sacharidy 93 g
43% Tuky 32 g
4% Sodík 72 mg
58% Bílkoviny 33 g

Jahodová pěna s pomeranči postup přípravy receptu:

1

Jahody omyjeme a 300g rozmělníme. Želatinu dáme nabobtnat do studené vody a vymačkáme ji. Jahodový protlak doplníme do 350ml sherry a želatinu v něm rozpustíme.

2

Žloutky a 100g cukru šleháme ve vodní lázni na hustý krém. Smetanu ušleháme dotuha.

3

Když začne jahodový protlak tuhnout, vmícháme do něj nejdříve vychladlý žloutkový krém a potom šlehačku. Uložíme do chladničky na 4 hodiny.

4

Zbylé jahody rozpůlíme. Oloupané pomeranče nakrájíme na plátky a promícháme se 60g cukru, zakapeme likérem a necháme chvíli rozležet.

5

Na talíře upravíme jahodovou pěnu s pomeranči a dezert ozdobíme meduňkou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept