Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 120 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 100 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 15103

Ingredience

1 ks Bazalka
2 ks Cibule
20 g Houby sušené
500 g Mrkev kořen
1 polévková lžíce Máslo čerstvé
2 polévková lžíce Olej rostlinný
1 špetka Pepř černý mletý
2 polévková lžíce Petržel - nať
1 kávová lžička Sůl
1500 g Telecí plec
125 ml Voda pitná
200 ml Víno bílé
200 ml Vývar z hovězích kostí
150 g Zakysaná smetana

Nutriční hodnoty jedné porce

36% Kalorie 709 kcal
Kilojoule 2 967kJ
5% Sacharidy 19 g
420% Tuky 315 g
38% Sodík 751 mg
144% Bílkoviny 81 g

Telecí plec s mrkví postup přípravy receptu:

1

Houby předem namočíme do 125 ml horké vody.

2

Maso omyjeme, osušíme a po všech stranách opečeme na rozehřátém oleji. Přidáme oloupanou, nasekanou cibuli a necháme ji zesklovatět. Zalijeme vínem a povaříme asi 5 minut. Potom přilijeme ohřátý vývar, přidáme namočené houby i s vodou a vše dusíme pod pokličkou asi 90 minut.

3

Oloupanou mrkev mezitím najemno nakrájíme a dusíme na másle doměkka.

4

Telecí plec vyjmeme a udržujeme na teplém místě. Šťávu s houbami rozmixujeme, vmícháme zakysanou smetanu, osolíme a opepříme. Maso nakrájíme na plátky a upravíme s omáčkou a mrkví na talíře.

5

Pokrm posypeme nasekanou petrželkou a ozdobíme lístky bazalky.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept