Telecí plec s mrkví - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 120 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Telecí plec s mrkví
Celkový čas: | 120 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 100 minut |
Autor: | nova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (22%) |
ID receptu: | 15103 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 ks | Bazalka |
2 ks | Cibule |
20 g | Houby sušené |
1 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
500 g | Mrkev kořen |
2 polévková lžíce | Olej rostlinný |
1 špetka | Pepř černý mletý |
2 polévková lžíce | Petržel - nať |
1 kávová lžička | Sůl |
1500 g | Telecí plec |
200 ml | Víno bílé |
125 ml | Voda pitná |
200 ml | Vývar z hovězích kostí |
150 g | Zakysaná smetana |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 10g |
---|---|
Cholesterol | 350,3mg |
Draslík | 2g |
Vláknina | 10g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,6mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 8,2mg |
Vitamín E | 1,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 14,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bazalka, Cibule, Olej rostlinný, Sůl, Víno bílé, Voda pitná, Zakysaná smetana mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Houby sušené, Máslo čerstvé, Mrkev kořen, Pepř černý mletý, Petržel - nať, Telecí plec, Vývar z hovězích kostí mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Telecí plec s mrkví postup přípravy receptu:
1 | Houby předem namočíme do 125 ml horké vody. |
2 | Maso omyjeme, osušíme a po všech stranách opečeme na rozehřátém oleji. Přidáme oloupanou, nasekanou cibuli a necháme ji zesklovatět. Zalijeme vínem a povaříme asi 5 minut. Potom přilijeme ohřátý vývar, přidáme namočené houby i s vodou a vše dusíme pod pokličkou asi 90 minut. |
3 | Oloupanou mrkev mezitím najemno nakrájíme a dusíme na másle doměkka. |
4 | Telecí plec vyjmeme a udržujeme na teplém místě. Šťávu s houbami rozmixujeme, vmícháme zakysanou smetanu, osolíme a opepříme. Maso nakrájíme na plátky a upravíme s omáčkou a mrkví na talíře. |
5 | Pokrm posypeme nasekanou petrželkou a ozdobíme lístky bazalky. |