Zeleninový pudink - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Zeleninový pudink
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | fialova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (24%) |
ID receptu: | 15104 |
Kategorie: | Zelenina |
Ingredience
1 ks | Cibule |
250 g | Fazolové lusky zelené |
1 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
8 ks | Mrkev kořen |
1 špetka | Pepř černý mletý |
300 g | Špenát listový čerstvý |
2 kávová lžička | Sůl |
1 l | Voda pitná |
150 g | Zakysaná smetana |
8 plátek | Želatina bílá plátky |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 12g |
---|---|
Cholesterol | 25,3mg |
Draslík | 640,4mg |
Vláknina | 26g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 30,9mg |
Vitamín E | 2,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 12,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Fazolové lusky zelené, Špenát listový čerstvý, Sůl, Voda pitná, Zakysaná smetana, Želatina bílá plátky mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mrkev kořen, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Zeleninový pudink postup přípravy receptu:
1 | Očištěné fazolky povaříme v osolené vodě 12 minut, vyjmeme je a propláchneme studenou vodou. |
2 | Oloupanou cibuli nasekáme a necháme zesklovatět na másle. Přidáme omytý špenát a vmícháme zakysanou smetanu. Podle chuti osolíme a opepříme. |
3 | Oloupanou mrkev (jednu nakrájíme na měsíčky a odložíme) povaříme v osolené vodě 8 minut. |
4 | Želatinu namočíme do studené vody, vymačkáme, rozpustíme ve vroucí vodě a vmícháme do špenátu. Vypláchneme nákypovou formu a naplníme ji polovinou pyré. Navrch rozložíme větší část vařené mrkve a zakryjeme špenátovým pyré. Formu vložíme na 4 hodiny do chladničky. |
5 | Pudink vyklopíme, nakrájíme na plátky a ozdobíme zbylou mrkví. |