Zapečené brambory s bylinkami - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 60 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Zapečené brambory s bylinkami
Celkový čas: | 60 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | nova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (22%) |
ID receptu: | 15106 |
Kategorie: | Brambory |
Ingredience
1000 g | Brambory |
1 ks | Bylinky čerstvé - svazek |
50 g | Máslo čerstvé |
750 ml | Mléko polotučné |
30 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 špetka | Pepř černý mletý |
250 ml | Smetana 12% (konzumní) |
1 kávová lžička | Sůl |
100 g | Sýr Ementál (Primátor) |
2 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 32g |
---|---|
Cholesterol | 81,3mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 14g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,6mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 28,5mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 86,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Bylinky čerstvé - svazek, Máslo čerstvé, Mléko polotučné, Mouka pšeničná hladká T 650, Pepř černý mletý, Smetana 12% (konzumní), Sýr Ementál (Primátor) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Zapečené brambory s bylinkami postup přípravy receptu:
1 | Brambory oloupeme a celé vaříme asi 20 minut v osolené vodě. Scedíme je a necháme vychladnout. |
2 | Na pánvi na rozehřátém másle dozlatova opražíme mouku. Smícháme mléko se smetanou a za stálého míchání vléváme na jíšku. Svaříme do hustého bešamelu a rozpustíme v něm 50 g nastrouhaného sýru. Osolíme a opepříme. |
3 | Uvařené brambory vložíme do zapékací mísy, přelijeme je omáčkou a posypeme omytými, jemně nasekanými bylinkami. Povrch posypeme zbylým sýrem. Pokrm zapékáme ve středně vyhřáté troubě asi 15 minut. |
Poznámka
Podáváme s čerstvým okurkovým nebo hlávkovým salátem.