Recept

Brambory s hořčicí a jablky

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 15109

Ingredience

1000 g Brambory
8 ks Cibulka jarní
1 polévková lžíce Citronová šťáva
4 polévková lžíce Hořčičné semínko
500 g Jablka
1 kávová lžička Majoránka
1 špetka Muškátový oříšek
2 špetka Pepř černý mletý
200 ml Smetana 12% (konzumní)
150 g Sýr Eidam cihla 40%
1 kávová lžička Sůl
200 ml Vývar zeleninový

Nutriční hodnoty jedné porce

25% Kalorie 498 kcal
Kilojoule 2 083kJ
17% Sacharidy 61 g
27% Tuky 20 g
23% Sodík 461 mg
42% Bílkoviny 24 g

Brambory s hořčicí a jablky postup přípravy receptu:

1

Oloupané brambory omyjeme a vložíme do hrnce. Smetanu smícháme s vývarem a hořčičným semínkem, osolíme a opepříme. Směs nalijeme na brambory a dusíme 15 minut. Potom necháme brambory částečně vychladnout.

2

Očištěnou cibulku nakrájíme na delší kousky. Oloupaná jablka rozčtvrtíme a zbavíme jádřince. Dužinu nakrájíme na dílky a pokapeme citronovou šťávou.

3

Do pekáčku vložíme brambory se šťávou, jablky a cibulkou. Osolíme, opepříme, posypeme špetkou muškátu a okořeníme majoránkou. Navrch nasypeme nastrouhaný sýr.

4

Pokrm zapékáme v troubě vyhřáté na 250 stupňů Celsia asi 15 minut.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept