Labužnické šunkové závitky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 60 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Labužnické šunkové závitky
Celkový čas: | 60 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | nova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (22%) |
ID receptu: | 15110 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
1 polévková lžíce | Olej olivový |
3 ks | Pórek |
150 g | Šunka dušená |
50 g | Sýr Eidam cihla 40% |
1 polévková lžíce | Vegeta |
125 ml | Voda pitná |
250 g | Zakysaná smetana |
250 g | Žampiony čerstvé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 41g |
---|---|
Cholesterol | 59,7mg |
Draslík | 758,5mg |
Vláknina | 11g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,7mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 33,4mg |
Vitamín E | 2,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 6,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Voda pitná, Zakysaná smetana, Žampiony čerstvé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový, Pórek, Šunka dušená, Sýr Eidam cihla 40%, Vegeta mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Labužnické šunkové závitky postup přípravy receptu:
1 | Očištěné žampiony nakrájíme na plátky. Omytý pórek nakrájíme na špalíčky a podusíme asi 5 minut ve 125 ml vody. Scedíme a tekutinu zachytíme. |
2 | Pórek zavineme do rozpůlených plátků šunky a závitky urovnáme do zapékací mísy. |
3 | Žampiony opékáme na oleji na pánvi asi 5 minut. Přilijeme tekutinu z uvařeného pórku, vmícháme vegetu a necháme přejít varem. Omáčkou zalijeme závitky, přelijeme je zakysanou smetanou a posypeme nastrouhaným sýrem. |
4 | Pokrm zapékáme asi 30 minut ve středně vyhřáté troubě. |