Recept

Květák s bylinkovou omáčkou

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 35 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 25 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (24%)
ID receptu: 15111
Kategorie: Zelenina

Ingredience

1 polévková lžíce Citronová šťáva
6 polévková lžíce Jíška instantní
1 ks Květák
250 ml Mléko polotučné
1 špetka Muškátový oříšek
2 polévková lžíce Pažitka
1 špetka Pepř černý mletý
2 polévková lžíce Petržel - nať
125 ml Smetana 12% (konzumní)
1 kávová lžička Sůl
1 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

9% Kalorie 183 kcal
Kilojoule 767kJ
6% Sacharidy 21 g
12% Tuky 9 g
14% Sodík 280 mg
15% Bílkoviny 9 g

Květák s bylinkovou omáčkou postup přípravy receptu:

1

Očištěný a omytý květák vložíme košťálem dolů do vroucí osolené vody okyselené citronovou šťávou. Zvolna vaříme asi 20 minut, květák vyjmeme a necháme okapat. Uložíme jej na nahřátou mísu.

2

Mléko a smetanu uvedeme do varu s 250 ml květákového vývaru. Metlou vmícháme hotovou jíšku a povaříme 1 minutu. Do omáčky vmícháme nasekané bylinky, osolíme, opepříme a okořeníme špetkou muškátu.

3

Omáčkou přelijeme květák na míse a ihned podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept