Enchiladas s vepřovým masem a zelenou omáčkou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 115 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Enchiladas s vepřovým masem a zelenou omáčkou
Celkový čas: | 115 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 90 minut |
Autor: | Foglarka |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (25%) |
ID receptu: | 15113 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
2 stroužek | Česnek |
1 ks | Chilli paprička |
1 ks | Cibule |
2 polévková lžíce | Olej rostlinný |
300 g | Rajčata zelená |
75 g | Sýr Čedar |
6 plátek | Tortilla |
500 g | Vepřová plec |
1,4 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 8g |
---|---|
Cholesterol | 108,4mg |
Draslík | 592,5mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 701,4mg |
Vitamín B6 | 0,6mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 24,7mg |
Vitamín E | 0,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Chilli paprička, Cibule, Olej rostlinný, Rajčata zelená, Sýr Čedar, Tortilla, Vepřová plec, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Enchiladas s vepřovým masem a zelenou omáčkou postup přípravy receptu:
1 | Vepřové ramínko nakrájíme na kostky, vložíme do hrnce a zalijeme vodou, aby bylo ponořené. Přivedeme k varu a vaříme na mírném plameni 40 minut. |
2 | Čili odrůdy cascabel namočíme na 30 minut do horké vody, aby změkla. Slijeme, odkrojíme stopku, čili rozřízneme a zbavíme semen. |
3 | Vepřové slijeme a necháme trochu vychladnout, potom natrháme na kousky. V pánvi rozpálíme olej, přidáme jemně nakrájenou cibuli, drcený česnek a smažíme 3–4 minuty, až oboje zesklovatí. Přidáme nakrájené čili a tomatillos v konzervě. Vaříme za stálého míchání, až se začnou tomatillos rozpadat. Snížíme teplotu a vaříme ještě 10 minut, necháme trochu vychladnout a rozmixujeme. |
4 | Tortilly napaříme nebo ohřejeme v mikrovlné troubě. Kousky vepřového položíme doprostřed tortilly, zabalíme a vložíme do mělké zapékací nádoby, do které se vejdou všechny tortilly v jedné vrstvě. |
5 | Enchiladas polijeme omáčkou, aby byly celé zakryté, posypeme sýrem a pečeme v předehřáté troubě na 180 °C, 20–30 minut, až bude sýr bublat. Ihned podáváme. |
Poznámka
Servírujeme s rajským salátem. Tomatillos můžeme nahradit zelenými rajčaty.