Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 35 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (19%)
ID receptu: 15114

Ingredience

1 ks Citrony
2 polévková lžíce Mascarpone
70 ml Olej olivový
1 polévková lžíce Oříšky piniové
1 špetka Pepř černý mletý
600 g Platýz - filety
1 kávová lžička Sůl
3 stroužek Česnek
500 g Špenát listový čerstvý

Nutriční hodnoty jedné porce

20% Kalorie 389 kcal
Kilojoule 1 626kJ
3% Sacharidy 9 g
34% Tuky 26 g
21% Sodík 418 mg
59% Bílkoviny 33 g

Platýs se špenátem postup přípravy receptu:

1

Filety z platýse omyjeme a osušíme. Česnek oloupeme, jeden stroužek nakrájíme na plátky a jeden prolisujeme. 50 ml olivového oleje smícháme se solí a česnekem, směsí potřeme rybu a marinujeme asi 30 minut.

2

Špenát omyjeme, mokré listy vložíme na 10 ml oleje a dusíme pod pokličkou asi 5 minut doměkka.

3

Zbylý stroužek česneku nakrájíme na kostičky a osmahneme na zbylém oleji. Přidáme piniové oříšky a opražíme je dozlatova. Vmícháme mascarpone a přidáme špenát. Podle chuti osolíme a opepříme.

4

Filety položíme na alobal potřený olejem a pod grilem v troubě opékáme asi 4 minuty po každé straně.

5

Filety se špenátem upravíme na talíře a ozdobíme dílky citronu.

Poznámka

Podáváme s vařenými bramborami nebo s rýží.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept