Recept

Rajčatové rizoto s pampeliškou

  • Itálie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (25%)
ID receptu: 15115
Kategorie: Rizota

Ingredience

2 stroužek Česnek
1 ks Cibule
4 polévková lžíce Máslo čerstvé
125 g Pampeliškové listy
1 špetka Pepř černý mletý
4 ks Rajčata
200 g Rýže loupaná
1 kávová lžička Sůl
40 g Sýr Parmezán
250 ml Víno bílé
500 ml Vývar zeleninový

Nutriční hodnoty jedné porce

27% Kalorie 540 kcal
Kilojoule 2 258kJ
17% Sacharidy 62 g
31% Tuky 23 g
49% Sodík 974 mg
21% Bílkoviny 12 g

Rajčatové rizoto s pampeliškou postup přípravy receptu:

1

Rajčata spaříme, oloupeme, zbavíme zrnek a nakrájíme na kostky.

2

Oloupanou cibuli a česnek nadrobno nakrájíme a necháme zesklovatět na 2 lžících másla. Přidáme rýži a za stálého míchání zlehka osmahneme. Přilijeme víno a vaříme chvíli bez pokličky. Přilijeme vývar a pod pokličkou vaříme zvolna asi 25 minut. Občas rýži zamícháme.

3

Listy pampelišky omyjeme a nakrájíme na nudličky. Promícháme je s nakrájenými rajčaty a vařenou rýží. Vmícháme zbylé máslo a rizoto podle chuti osolíme a opepříme.

4

Pokrm upravíme na talíře a posypeme nastrouhaným sýrem.

Poznámka

Listy pampelišky můžeme nahradit šťovíkem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept