Recept

Vepřové v zelené omáčce s kaktusem

  • Mexiko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 70 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 50 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (25%)
ID receptu: 15116
Kategorie: Maso

Ingredience

2 stroužek Česnek
3 ks Chilli paprička
1 ks Cibule
1 ks Guave
2 polévková lžíce Olej rostlinný
1 kávová lžička Oregano sušené
1 špetka Pepř černý mletý
300 g Rajčata zelená
1 špetka Sůl
500 g Vepřová plec
150 ml Vývar zeleninový

Nutriční hodnoty jedné porce

20% Kalorie 403 kcal
Kilojoule 1 686kJ
3% Sacharidy 11 g
40% Tuky 30 g
17% Sodík 330 mg
41% Bílkoviny 23 g

Vepřové v zelené omáčce s kaktusem postup přípravy receptu:

1

Ve větší pánvi rozpálíme olej, přidáme maso nakrájené na 2,5 cm kostky a prudce osmahneme dohněda. Přidáme jemně nakrájenou cibuli, drcený česnek a smažíme doměkka, pak vmícháme oregano a nakrájenou čili papričku jalapeňos, smažíme ještě 2 minuty.

2

Konzervovaná tomatillos nebo zelená rajčata dáme do mixéru, přilijeme vývar a rozmixujeme dohladka. Přidáme do masové směsi, zakryjeme a dusíme 30 minut.

3

Kaktus namočíme na 10 minut do studené vody. Slijeme, přidáme k masu a dusíme dalších 10 minut, až maso zcela změkne.

4

Směs osolíme, opepříme a podáváme.

Poznámka

Servírujeme s teplými tortillami. Kaktus můžeme vynechat.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept