Vepřové v zelené omáčce s kaktusem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 70 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Vepřové v zelené omáčce s kaktusem
Celkový čas: | 70 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 50 minut |
Autor: | Foglarka |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (25%) |
ID receptu: | 15116 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
2 stroužek | Česnek |
3 ks | Chilli paprička |
1 ks | Cibule |
1 ks | Guave |
2 polévková lžíce | Olej rostlinný |
1 kávová lžička | Oregano sušené |
1 špetka | Pepř černý mletý |
300 g | Rajčata zelená |
1 špetka | Sůl |
500 g | Vepřová plec |
150 ml | Vývar zeleninový |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 11g |
---|---|
Cholesterol | 89,4mg |
Draslík | 646,0mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,7mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 34,7mg |
Vitamín E | 1,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Chilli paprička, Cibule, Olej rostlinný, Oregano sušené, Rajčata zelená, Sůl, Vepřová plec mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Guave, Pepř černý mletý, Vývar zeleninový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Vepřové v zelené omáčce s kaktusem postup přípravy receptu:
1 | Ve větší pánvi rozpálíme olej, přidáme maso nakrájené na 2,5 cm kostky a prudce osmahneme dohněda. Přidáme jemně nakrájenou cibuli, drcený česnek a smažíme doměkka, pak vmícháme oregano a nakrájenou čili papričku jalapeňos, smažíme ještě 2 minuty. |
2 | Konzervovaná tomatillos nebo zelená rajčata dáme do mixéru, přilijeme vývar a rozmixujeme dohladka. Přidáme do masové směsi, zakryjeme a dusíme 30 minut. |
3 | Kaktus namočíme na 10 minut do studené vody. Slijeme, přidáme k masu a dusíme dalších 10 minut, až maso zcela změkne. |
4 | Směs osolíme, opepříme a podáváme. |
Poznámka
Servírujeme s teplými tortillami. Kaktus můžeme vynechat.