Recept

Jehněčí kotlety s feferonkami

  • Francie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 35 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 10 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (22%)
ID receptu: 15119
Kategorie: Maso

Ingredience

2 stroužek Česnek
1 ks Cibule
4 ks Cibule červená
1 ks Citrony
8 ks Feferony
16 ks Jehněčí kotlety
4 polévková lžíce Olej olivový
1 ks Oregano čerstvé
1 špetka Pepř černý mletý
4 ks Rajčata
1 kávová lžička Sůl

Nutriční hodnoty jedné porce

26% Kalorie 508 kcal
Kilojoule 2 126kJ
4% Sacharidy 14 g
44% Tuky 33 g
11% Sodík 220 mg
69% Bílkoviny 39 g

Jehněčí kotlety s feferonkami postup přípravy receptu:

1

Jehněčí kotlety omyjeme, osušíme a na okrajích několikrát nařízneme.

2

Oloupanou cibuli jemně nasekáme, česnek prolisujeme a smícháme s olivovým olejem. Osolíme, opepříme a směsí potřeme kotlety. Pod pokličkou je necháme asi 3 hodiny odležet.

3

Připravené kotlety grilujeme v troubě pod grilem asi 8 minut a během grilování je občas obrátíme. Zároveň s kotletami opékáme očištěné feferonky.

4

Oloupanou červenou cibuli a omytý citron nakrájíme na dílky, omytá rajčata nakrájíme na plátky. Vše upravíme na talíře spolu s kotletami a feferonkami. Pokrm posypeme lístky oregana.

Poznámka

Podáváme s chlebovými plackami.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept