Mexický nadívaný bůček - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 195 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Mexický nadívaný bůček
Celkový čas: | 195 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 165 minut |
Autor: | jelen |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 15121 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
2 stroužek | Česnek |
1 ks | Cibule |
0,5 kávová lžička | Hřebíček mletý |
50 g | Hrozinky |
50 g | Mandle |
1 polévková lžíce | Olej rostlinný |
1 kávová lžička | Pepř černý mletý |
2 ks | Rajčata |
1 kávová lžička | Skořice mletá |
1 kávová lžička | Sůl |
500 g | Vepřové maso mleté |
1500 g | Vepřový bok |
120 ml | Víno bílé |
150 ml | Vývar zeleninový |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 14g |
---|---|
Cholesterol | 240,5mg |
Draslík | 968,5mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,8mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 8,2mg |
Vitamín E | 3,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cibule, Hřebíček mletý, Hrozinky, Mandle, Olej rostlinný, Rajčata, Skořice mletá, Sůl, Vepřové maso mleté, Vepřový bok, Víno bílé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Pepř černý mletý, Vývar zeleninový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Mexický nadívaný bůček postup přípravy receptu:
1 | Ve velké pánvi zahřejeme olej, přidáme nasekanou cibuli a rozdrcený česnek, smažíme 5 minut na mírném plameni. Přidáme drcený hřebíček, skořici a mleté maso. Smažíme za stálého míchání dohněda. Přilijeme vývar a dusíme 20 minut. |
2 | Přidáme spařená, oloupaná a nadrobno nakrájená rajčata a nasekané mandle. Zamícháme, přilijeme víno a přidáme hrozinky. Dusíme, až bude ze směsi hustá omáčka, necháme vychladnout, podle chuti přidáme sůl a pepř. |
3 | Vykoštěný bůček rozložíme a nádivku stejnoměrně rozprostřeme až do krajů bůčkového plátu, zavineme a převážeme několikrát provázkem křížem. Povrch bůčku osolíme a opepříme. |
4 | Pečeme v troubě předehřáté na 180 °C asi 120 minut. Hotové dáme na servírovací mísu, přiklopíme a necháme 10 minut stát, teprve pak krájíme a podáváme. |
Poznámka
Servírujeme s opečenou zeleninou dle chuti. V Mexiku se tento bůček podává při slavnostních příležitostech.