Recept

Mexický nadívaný bůček

  • Mexiko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 195 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 165 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 15121

Ingredience

1 ks Cibule
50 g Hrozinky
0,5 kávová lžička Hřebíček mletý
50 g Mandle
1 polévková lžíce Olej rostlinný
1 kávová lžička Pepř černý mletý
2 ks Rajčata
1 kávová lžička Skořice mletá
1 kávová lžička Sůl
500 g Vepřové maso mleté
1500 g Vepřový bok
120 ml Víno bílé
150 ml Vývar zeleninový
2 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

83% Kalorie 1,643 kcal
Kilojoule 6 874kJ
4% Sacharidy 14 g
208% Tuky 156 g
19% Sodík 377 mg
72% Bílkoviny 41 g

Mexický nadívaný bůček postup přípravy receptu:

1

Ve velké pánvi zahřejeme olej, přidáme nasekanou cibuli a rozdrcený česnek, smažíme 5 minut na mírném plameni. Přidáme drcený hřebíček, skořici a mleté maso. Smažíme za stálého míchání dohněda. Přilijeme vývar a dusíme 20 minut.

2

Přidáme spařená, oloupaná a nadrobno nakrájená rajčata a nasekané mandle. Zamícháme, přilijeme víno a přidáme hrozinky. Dusíme, až bude ze směsi hustá omáčka, necháme vychladnout, podle chuti přidáme sůl a pepř.

3

Vykoštěný bůček rozložíme a nádivku stejnoměrně rozprostřeme až do krajů bůčkového plátu, zavineme a převážeme několikrát provázkem křížem. Povrch bůčku osolíme a opepříme.

4

Pečeme v troubě předehřáté na 180 °C asi 120 minut. Hotové dáme na servírovací mísu, přiklopíme a necháme 10 minut stát, teprve pak krájíme a podáváme.

Poznámka

Servírujeme s opečenou zeleninou dle chuti. V Mexiku se tento bůček podává při slavnostních příležitostech.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept