Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 130 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 110 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (25%)
ID receptu: 15122
Kategorie: Maso

Ingredience

Salsa
8 ks Chilli paprička
1 ks Cibule
1 ks Koriandr čerstvý
3 polévková lžíce Pomerančová šťáva
Carnitas
2 ks Bobkový list
3 stroužek Česnek
1 ks Cibule
1 kávová lžička Majoránka
1 ks Pomeranče
200 g Sádlo škvařené
1 kávová lžička Sůl
2 kávová lžička Tymián sušený
750 g Vepřová kýta
750 g Vepřový bok

Nutriční hodnoty jedné porce

64% Kalorie 1,259 kcal
Kilojoule 5 268kJ
3% Sacharidy 10 g
158% Tuky 118 g
13% Sodík 252 mg
65% Bílkoviny 37 g

Carnitas postup přípravy receptu:

1

Bobkové listy, tymián a majoránku roztlučeme v hmoždíři.

2

Směs vepřové kýty a bůčku nakrájíme na kostky 5 cm velké a vložíme do nekovové nádoby. Přidáme tymián, majoránku a sůl, vetřeme do masa, zakryjeme a necháme uležet 2 hodiny, nejlépe však přes noc.

3

Z čerstvého svazku koriandru odstraníme stonky a listy nasekáme nahrubo. Cibuli překrojíme napůl, pak obě poloviny nakrájíme na tenké proužky. Naložené kousky čili papričky jalapeňo nakrájíme rovněž na tenké proužky. Vše smícháme v míse, přilijeme čerstvě vymačkanou šťávu z pomeranče a vše jemně protřeseme, aby se chutě salsy spojily. Zakryjeme a dáme do chladu.

4

V ohnivzdorné nádobě zahřejeme sádlo, přidáme masovou směs s kousky pomeranče, stroužky česneku a nakrájenou cibulí. Osmažíme dohněda. Děrovanou naběračkou vyjmeme z nádoby cibuli a česnek. Nádobu zakryjeme a dusíme na mírném plameni asi 90 minut.

5

Odkryjeme a vyjmeme kousky pomeranče. Směs dále vaříme odkrytou, až se všechna šťáva vstřebá a kostky masa jsou křupavé na povrchu a měkké uvnitř.

Poznámka

Podáváme s teplými tortillami a salsou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept