Carnitas - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 130 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Carnitas
Celkový čas: | 130 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 110 minut |
Autor: | Foglarka |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (25%) |
ID receptu: | 15122 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
Salsa | |
---|---|
8 ks | Chilli paprička |
1 ks | Cibule |
1 ks | Koriandr čerstvý |
3 polévková lžíce | Pomerančová šťáva |
Carnitas | |
2 ks | Bobkový list |
3 stroužek | Česnek |
1 ks | Cibule |
1 kávová lžička | Majoránka |
1 ks | Pomeranče |
200 g | Sádlo škvařené |
1 kávová lžička | Sůl |
2 kávová lžička | Tymián sušený |
750 g | Vepřová kýta |
750 g | Vepřový bok |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 10g |
---|---|
Cholesterol | 206,1mg |
Draslík | 847,0mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,9mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 44,0mg |
Vitamín E | 0,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Chilli paprička, Cibule, Koriandr čerstvý, Pomerančová šťáva, Bobkový list, Česnek, Cibule, Majoránka, Pomeranče, Sádlo škvařené, Sůl, Tymián sušený, Vepřová kýta, Vepřový bok mají zadané všechny známé hodnoty.
Carnitas postup přípravy receptu:
1 | Bobkové listy, tymián a majoránku roztlučeme v hmoždíři. |
2 | Směs vepřové kýty a bůčku nakrájíme na kostky 5 cm velké a vložíme do nekovové nádoby. Přidáme tymián, majoránku a sůl, vetřeme do masa, zakryjeme a necháme uležet 2 hodiny, nejlépe však přes noc. |
3 | Z čerstvého svazku koriandru odstraníme stonky a listy nasekáme nahrubo. Cibuli překrojíme napůl, pak obě poloviny nakrájíme na tenké proužky. Naložené kousky čili papričky jalapeňo nakrájíme rovněž na tenké proužky. Vše smícháme v míse, přilijeme čerstvě vymačkanou šťávu z pomeranče a vše jemně protřeseme, aby se chutě salsy spojily. Zakryjeme a dáme do chladu. |
4 | V ohnivzdorné nádobě zahřejeme sádlo, přidáme masovou směs s kousky pomeranče, stroužky česneku a nakrájenou cibulí. Osmažíme dohněda. Děrovanou naběračkou vyjmeme z nádoby cibuli a česnek. Nádobu zakryjeme a dusíme na mírném plameni asi 90 minut. |
5 | Odkryjeme a vyjmeme kousky pomeranče. Směs dále vaříme odkrytou, až se všechna šťáva vstřebá a kostky masa jsou křupavé na povrchu a měkké uvnitř. |
Poznámka
Podáváme s teplými tortillami a salsou.