Recept

Tostadas s trhaným masem a kořením

  • Mexiko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 75 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 55 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 15124
Kategorie: Maso

Ingredience

1 stroužek Česnek
1 ks Chilli paprička
1 ks Cibule
175 g Fazole vařené
0,5 kávová lžička Hřebíček mletý
1 polévková lžíce Olej rostlinný
2 ks Oregano čerstvé
2 ks Rajčata
1 kávová lžička Skořice mletá
0,5 kávová lžička Sůl
115 g Sýr Feta
6 ks Tortilla
500 g Vepřová plec
1,2 l Voda pitná
90 ml Zakysaná smetana

Nutriční hodnoty jedné porce

44% Kalorie 865 kcal
Kilojoule 3 620kJ
34% Sacharidy 122 g
40% Tuky 30 g
17% Sodík 336 mg
59% Bílkoviny 33 g

Tostadas s trhaným masem a kořením postup přípravy receptu:

1

Vepřové ramínko nakrájíme na kostky, vložíme do hrnce, zalijeme vodou a přivedeme k varu. Zmírníme plamen, zakryjeme a vaříme 40 minut. Scedíme a necháme okapat. Natrháme, osolíme a vložíme do mísy.

2

Ve větší pánvi rozpálíme olej, přidáme cibuli nakrájenou na plátky, drcený česnek, čili a koření. Mícháme 2–3 minuty, pak přidáme maso a dusíme, až bude maso prohřáté a nasáté vůní koření.

3

Předvařené nebo pečené fazole ohřejeme, kukuřičné tortilly prohřejeme na suché pánvi nebo na plotýnce.

4

Tortillu položíme na talíř, dáme na ni fazole, trochu masové směsi a lžíci smetany. Ozdobíme nakrájeným rajčetem a rozdrobeným sýrem feta. Ihned podáváme posypané čerstvým oreganem.

Poznámka

Místo sýru feta můžeme použít čerstvý kozí sýr.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept