Tostadas s trhaným masem a kořením - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 75 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Tostadas s trhaným masem a kořením
Celkový čas: | 75 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 55 minut |
Autor: | jelen |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 15124 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 stroužek | Česnek |
1 ks | Chilli paprička |
1 ks | Cibule |
175 g | Fazole vařené |
0,5 kávová lžička | Hřebíček mletý |
1 polévková lžíce | Olej rostlinný |
2 ks | Oregano čerstvé |
2 ks | Rajčata |
1 kávová lžička | Skořice mletá |
0,5 kávová lžička | Sůl |
115 g | Sýr Feta |
6 ks | Tortilla |
500 g | Vepřová plec |
1,2 l | Voda pitná |
90 ml | Zakysaná smetana |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 122g |
---|---|
Cholesterol | 73,5mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 35g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 23,1mg |
Vitamín E | 1,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 5,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Chilli paprička, Cibule, Fazole vařené, Hřebíček mletý, Olej rostlinný, Rajčata, Skořice mletá, Sůl, Tortilla, Vepřová plec, Voda pitná, Zakysaná smetana mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Oregano čerstvé, Sýr Feta mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Tostadas s trhaným masem a kořením postup přípravy receptu:
1 | Vepřové ramínko nakrájíme na kostky, vložíme do hrnce, zalijeme vodou a přivedeme k varu. Zmírníme plamen, zakryjeme a vaříme 40 minut. Scedíme a necháme okapat. Natrháme, osolíme a vložíme do mísy. |
2 | Ve větší pánvi rozpálíme olej, přidáme cibuli nakrájenou na plátky, drcený česnek, čili a koření. Mícháme 2–3 minuty, pak přidáme maso a dusíme, až bude maso prohřáté a nasáté vůní koření. |
3 | Předvařené nebo pečené fazole ohřejeme, kukuřičné tortilly prohřejeme na suché pánvi nebo na plotýnce. |
4 | Tortillu položíme na talíř, dáme na ni fazole, trochu masové směsi a lžíci smetany. Ozdobíme nakrájeným rajčetem a rozdrobeným sýrem feta. Ihned podáváme posypané čerstvým oreganem. |
Poznámka
Místo sýru feta můžeme použít čerstvý kozí sýr.