Palec nahoru
1
Palec dolu
0
5
Ověřený recept
5 1 Martinská husa 5 1
Celkový čas: 200 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 180 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (27%)
ID receptu: 15129
Kategorie: Maso

Ingredience

3 ks Cibule červená
3500 g Husa mražená
3 ks Jablka
3 polévková lžíce Mandle
1 kávová lžička Pepř černý mletý
4 ks Šalotka
2 kávová lžička Sůl
1 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

119% Kalorie 2,339 kcal
Kilojoule 9 787kJ
12% Sacharidy 44 g
272% Tuky 204 g
14% Sodík 280 mg
155% Bílkoviny 87 g

Martinská husa postup přípravy receptu:

1

Z očištěné husy oddělíme křídla a krk. Do masa vetřeme sůl a pepř a husu naplníme oloupanými jablky a mandlemi. Na tučných místech maso propíchneme vidličkou a husu vložíme stehny dolů do pekáče. Přilijeme 200 ml vody a pečeme pod poklicí v troubě vyhřáté na 200 stupňů Celsia 90 minut.

2

Potom husu obrátíme, přidáme očištěnou šalotku a cibuli nakrájenou na dílky, krk a křídla a zalijeme 250 ml vody. Pečeme ještě 90 minut, nejdříve pod pokličkou a dopékáme bez poklice. Během pečení maso často podléváme. Upečenou husu vyjmeme z pekáče a udržujeme v teple.

3

Vypečenou šťávu rozředíme 100 ml vody, propasírujeme a necháme přejít varem.

Poznámka

Podáváme s jablky a mandlemi, s knedlíky a červeným zelím.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
1
Palec dolu
0
5
Ověřený recept