Kuře s meduňkou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kuře s meduňkou
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | repa |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (20%) |
ID receptu: | 1513 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
600 g | Kuřecí prsa |
3 polévková lžíce | Martini bianco |
100 g | Máslo čerstvé |
1 polévková lžíce | Meduňka |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 ks | Šalotka |
250 ml | Smetana 12% (konzumní) |
1 kávová lžička | Sůl |
400 g | Žampiony čerstvé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 10g |
---|---|
Cholesterol | 151,0mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 550,8mg |
Vitamín B6 | 1,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 7,3mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 91,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Šalotka, Sůl, Žampiony čerstvé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kuřecí prsa, Martini bianco, Máslo čerstvé, Meduňka, Pepř černý mletý, Smetana 12% (konzumní) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Kuře s meduňkou postup přípravy receptu:
1 | Nejprve nakrájíme kuřecí maso na tenké proužky. Osolíme a opepříme. V pánvi rozpustíme máslo a maso restujeme asi 5minut, dokud nezměkne. Poté vyjmeme, rozložíme na talíř a udržujeme teplé. |
2 | Do pánve přidáme zbytek másla, na plátky nakrájené žampióny, šalotku a restujeme asi 5minut doměka. Na závěr přidáme vermut, meduňku a smetanu. Kuře vložíme zpět do omáčky a zahřejeme. Již nevaříme. |
3 | Před podáváním dozdobíme větvičkami čersté meduňky. |
Poznámka
Jako přílohu podáváme špagety nebo tagliatelle.