Recept

Dušené jehněčí s čili omáčkou

  • Mexiko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 85 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 75 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 15130
Kategorie: Maso

Ingredience

400 g Brambory
3 stroužek Česnek
8 ks Chilli paprička sušená
0,5 kávová lžička Hřebíček mletý
1 kg Jehněčí maso
1 polévková lžíce Olej rostlinný
0,5 kávová lžička Pepř černý mletý
1 kávová lžička Skořice mletá
1 kávová lžička Sůl
250 ml Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

26% Kalorie 515 kcal
Kilojoule 2 154kJ
10% Sacharidy 37 g
32% Tuky 24 g
9% Sodík 175 mg
43% Bílkoviny 24 g

Dušené jehněčí s čili omáčkou postup přípravy receptu:

1

Čili papričky nalámeme, vložíme do mísy a zalijeme horkou vodou. Necháme 30 minut máčet, pak obsah mísy vlijeme do mixéru, přidáme česnek, hřebíček, skořici a pepř a rozmixujeme na hladkou pastu.

2

Ve větším hrnci rozpálíme olej, přidáme kostky jehněčího ramínka a smažíme, až zhnědnou.

3

Na maso dáme bramborové plátky, osolíme, zakryjeme a vaříme 10 minut na středním ohni.

4

Přelijeme směsí čili omáčky a promícháme. Znovu zakryjeme a vaříme asi 60 minut na mírném plameni doměkka.

Poznámka

Podáváme s rýží, ozdobené proužky červené papriky a posypané čerstvým oreganem. Do pokrmu použijeme 2 čili papričky odrůdy pasilla a 6 odrůdy guajillo.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept