Dušené jehněčí s čili omáčkou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 85 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Dušené jehněčí s čili omáčkou
Celkový čas: | 85 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 75 minut |
Autor: | jelen |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 15130 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
400 g | Brambory |
3 stroužek | Česnek |
8 ks | Chilli paprička sušená |
0,5 kávová lžička | Hřebíček mletý |
1 kg | Jehněčí maso |
1 polévková lžíce | Olej rostlinný |
0,5 kávová lžička | Pepř černý mletý |
1 kávová lžička | Skořice mletá |
1 kávová lžička | Sůl |
250 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 37g |
---|---|
Cholesterol | 133,3mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 27g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 21,0mg |
Vitamín E | 1,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2g |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Česnek, Chilli paprička sušená, Hřebíček mletý, Olej rostlinný, Skořice mletá, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Jehněčí maso, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Dušené jehněčí s čili omáčkou postup přípravy receptu:
1 | Čili papričky nalámeme, vložíme do mísy a zalijeme horkou vodou. Necháme 30 minut máčet, pak obsah mísy vlijeme do mixéru, přidáme česnek, hřebíček, skořici a pepř a rozmixujeme na hladkou pastu. |
2 | Ve větším hrnci rozpálíme olej, přidáme kostky jehněčího ramínka a smažíme, až zhnědnou. |
3 | Na maso dáme bramborové plátky, osolíme, zakryjeme a vaříme 10 minut na středním ohni. |
4 | Přelijeme směsí čili omáčky a promícháme. Znovu zakryjeme a vaříme asi 60 minut na mírném plameni doměkka. |
Poznámka
Podáváme s rýží, ozdobené proužky červené papriky a posypané čerstvým oreganem. Do pokrmu použijeme 2 čili papričky odrůdy pasilla a 6 odrůdy guajillo.