Kuřecí prsa se šunkou a šalvějí - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kuřecí prsa se šunkou a šalvějí
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | fialova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (24%) |
ID receptu: | 15131 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
600 g | Kuřecí prsa |
40 g | Máslo čerstvé |
2 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká T 650 |
3 polévková lžíce | Olej rostlinný |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 polévková lžíce | Šalvěj čerstvá |
1 kávová lžička | Sůl |
100 g | Šunka dušená |
2 polévková lžíce | Víno madeira |
125 ml | Vývar drůbeží |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 905,9mg |
---|---|
Cholesterol | 120,5mg |
Draslík | 573,6mg |
Vláknina | 908,8mg |
Vitamín A | 104,0mg |
Vitamín B6 | 1,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 2,1mg |
Vitamín E | 0,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 12,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Olej rostlinný, Šalvěj čerstvá, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kuřecí prsa, Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká T 650, Pepř černý mletý, Šunka dušená, Vývar drůbeží mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Víno madeira nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Kuřecí prsa se šunkou a šalvějí postup přípravy receptu:
1 | Kuřecí prsa omyjeme, osušíme a nařízneme do nich kapsu. Uvnitř i na povrchu potřeme maso solí a pepřem. Každou kapsu naplníme vždy plátkem šunky a 2 lístky šalvěje. Sepneme párátkem. |
2 | Prsíčka obalíme v mouce a opečeme po každé straně asi 4 minuty na oleji. Vyjmeme a udržujeme v teple. |
3 | Výpek rozředíme vínem a vývarem. Vaříme, až šťáva lehce zhoustne. Nakonec zašleháme máslo a dále nevaříme. Omáčku podle chuti osolíme a opepříme. |
4 | Maso upravíme na talíře a přelijeme omáčkou. |
Podle tohoto receptu nám jídlo moc chutnalo. Neměla jsem jen víno a udělala drobné změny v postupu. Měla jsem větší prsíčka, tak jsem je po opečení nechala ještě dusit ve šťávě. Místo obalování masa moukou většinou mouku orestuji ve výpeku po opečení masa a zaliju vývarem. Někdy přidávám k šunce a šajvěji i kousek jablka.