Recept

Kuřecí filé s karotkou

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 45 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 25 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 15132

Ingredience

1 kávová lžička Cukr krupice
2 kávová lžička Hořčice
10 ks Karotka baby
2 polévková lžíce Kerblík
4 ks Kuřecí prsa
3 polévková lžíce Máslo čerstvé
2 polévková lžíce Olej rostlinný
0,5 kávová lžička Pepř černý mletý
1 kávová lžička Sůl
1 ks Vaječný žloutek slepičí
2 polévková lžíce Víno bílé
0,3 l Vývar drůbeží
200 g Zakysaná smetana

Nutriční hodnoty jedné porce

28% Kalorie 559 kcal
Kilojoule 2 339kJ
2% Sacharidy 7 g
42% Tuky 31 g
33% Sodík 669 mg
83% Bílkoviny 47 g

Kuřecí filé s karotkou postup přípravy receptu:

1

Mrkev oloupeme a na každé ponecháme trochu natě.

2

Omytá kuřecí prsa opečeme po všech stranách na oleji, osolíme, opepříme a necháme na teplém místě.

3

Do vařícího vývaru přidáme máslo, vložíme mrkev a podusíme ji 15 minut. Vyjmeme a udržujeme v teple.

4

Do horkého vývaru vmícháme zakysanou smetanu a povaříme 5 minut.

5

Smícháme žloutek, víno, hořčici a spolu s nasekaným kerblíkem přidáme do omáčky. Podle chuti osolíme, opepříme a osladíme.

6

Maso nakrájíme na plátky, upravíme na talíře spolu s mrkví a omáčkou a ozdobíme lístky kerblíku.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept