Kuřecí filé s karotkou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kuřecí filé s karotkou
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | fialova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (24%) |
ID receptu: | 15132 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 kávová lžička | Cukr krupice |
2 kávová lžička | Hořčice |
10 ks | Karotka baby |
2 polévková lžíce | Kerblík |
4 ks | Kuřecí prsa |
3 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
2 polévková lžíce | Olej rostlinný |
0,5 kávová lžička | Pepř černý mletý |
1 kávová lžička | Sůl |
1 ks | Vaječný žloutek slepičí |
2 polévková lžíce | Víno bílé |
0,3 l | Vývar drůbeží |
200 g | Zakysaná smetana |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 6g |
---|---|
Cholesterol | 264,3mg |
Draslík | 973,8mg |
Vláknina | 1g |
Vitamín A | 60,0mg |
Vitamín B6 | 1,6mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 4,4mg |
Vitamín E | 0,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 18,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Karotka baby, Kerblík, Olej rostlinný, Sůl, Vaječný žloutek slepičí, Víno bílé, Zakysaná smetana mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hořčice, Kuřecí prsa, Máslo čerstvé, Pepř černý mletý, Vývar drůbeží mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Kuřecí filé s karotkou postup přípravy receptu:
1 | Mrkev oloupeme a na každé ponecháme trochu natě. |
2 | Omytá kuřecí prsa opečeme po všech stranách na oleji, osolíme, opepříme a necháme na teplém místě. |
3 | Do vařícího vývaru přidáme máslo, vložíme mrkev a podusíme ji 15 minut. Vyjmeme a udržujeme v teple. |
4 | Do horkého vývaru vmícháme zakysanou smetanu a povaříme 5 minut. |
5 | Smícháme žloutek, víno, hořčici a spolu s nasekaným kerblíkem přidáme do omáčky. Podle chuti osolíme, opepříme a osladíme. |
6 | Maso nakrájíme na plátky, upravíme na talíře spolu s mrkví a omáčkou a ozdobíme lístky kerblíku. |