Tvarohová pěna s fíky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 28 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Tvarohová pěna s fíky
Celkový čas: | 28 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 3 minut |
Autor: | ruze |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (20%) |
ID receptu: | 15134 |
Kategorie: | Pěny |
Ingredience
2 ks | Badyán |
4 polévková lžíce | Citronová šťáva |
100 g | Cukr moučkový |
4 ks | Fíky čerstvé |
1 ks | Máta |
100 ml | Smetana 33% (šlehačka) |
400 g | Tvaroh tučný |
1 ks | Vaječný bílek slepičí |
2 ks | Vaječný žloutek slepičí |
200 ml | Víno portské |
4 plátek | Želatina bílá plátky |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 54g |
---|---|
Cholesterol | 257,6mg |
Draslík | 336,0mg |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 5,8mg |
Vitamín E | 0,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 301,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citronová šťáva, Cukr moučkový, Fíky čerstvé, Máta, Vaječný bílek slepičí, Vaječný žloutek slepičí, Želatina bílá plátky mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Badyán, Smetana 33% (šlehačka), Tvaroh tučný, Víno portské mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Tvarohová pěna s fíky postup přípravy receptu:
1 | Želatinu na chvíli namočíme do studené vody. |
2 | Tvaroh, 80 g moučkového cukru a citronovou šťávu umícháme dohladka. Želatinu vymačkáme, rozpustíme a vmícháme do tvarohu. Uložíme do chladničky, dokud hmota nezačne želírovat. |
3 | Žloutky a 20 g moučkového cukru ušleháme do pěny, bílek a smetanu ušleháme odděleně dotuha. Vše postupně vmícháme do tvarohové hmoty, naplníme do 4 formiček a necháme tuhnout v chladničce několik hodin. |
4 | V hrnci ohřejeme portské víno a badyán. Omyté fíky nakrájíme na plátky a necháme ve víně jen táhnout. |
5 | Tvarohovou pěnu vyklopíme na talířky, upravíme s vínem a fíky a ozdobíme lístky máty. |