Čekankový salát s uzeným pstruhem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 25 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Čekankový salát s uzeným pstruhem
Celkový čas: | 25 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | mala |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (27%) |
ID receptu: | 15135 |
Kategorie: | Studené saláty |
Ingredience
3 ks | Čekanka |
1 kávová lžička | Cukr krupice |
2 ks | Grapefruity |
4 polévková lžíce | Ocet Sherry |
6 polévková lžíce | Olej slunečnicový |
30 g | Ořechy lískové |
2 polévková lžíce | Pažitka |
1 špetka | Pepř černý mletý |
150 g | Pstruh uzený |
0,5 kávová lžička | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 41g |
---|---|
Cholesterol | 25,9mg |
Draslík | 721,9mg |
Vláknina | 14g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 99,4mg |
Vitamín E | 5,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Čekanka, Cukr krupice, Grapefruity, Olej slunečnicový, Ořechy lískové, Pažitka, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Ocet Sherry, Pepř černý mletý, Pstruh uzený mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Čekankový salát s uzeným pstruhem postup přípravy receptu:
1 | Grapefruity oloupeme a dužinu nakrájíme na plátky. Vybereme pecičky a šťávu zachytíme. |
2 | Čekanku rozebereme na listy, omyjeme, osušíme a nakrájíme na větší kousky. |
3 | Plátky uzeného pstruha nakrájíme na velikost sousta, oříšky nahrubo nasekáme a omytou pažitku nadrobno nakrájíme. |
4 | Z oleje, octa, grepové šťávy, soli, pepře a cukru umícháme zálivku. Přidáme do ní nasekanou pažitku. |
5 | Salátové přísady upravíme na talíře, posypeme oříšky a přelijeme zálivkou. |