Recept

Brambory pečené s vinnou klobásou

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 60 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 15137

Ingredience

1000 g Brambory
500 g Klobása vinná
2 kávová lžička Majoránka
1 polévková lžíce Olej rostlinný
1 špetka Pepř černý mletý
200 ml Smetana 12% (konzumní)
1 kávová lžička Sůl
200 ml Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

32% Kalorie 626 kcal
Kilojoule 2 618kJ
11% Sacharidy 39 g
53% Tuky 40 g
11% Sodík 221 mg
53% Bílkoviny 30 g

Brambory pečené s vinnou klobásou postup přípravy receptu:

1

V zapékací míse rozehřejeme olej a zprudka na něm po obou stranách opečeme vinnou klobásu stočenou do spirály. Přilijeme 200 ml horké vody.

2

Brambory oloupeme a nakrájíme na tenké plátky. Klobásu nadzdvihneme a na dno zapékací mísy rozprostřeme polovinu brambor. Na ně položíme klobásu a kolem urovnáme zbylé brambory. Posypeme majoránkou, osolíme, opepříme a zalijeme smetanou.

3

Pokrm pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 35 minut.

Poznámka

Podáváme s hlávkovým salátem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept