Brambory pečené s vinnou klobásou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 60 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Brambory pečené s vinnou klobásou
Celkový čas: | 60 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | svisla |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (24%) |
ID receptu: | 15137 |
Kategorie: | Brambory |
Ingredience
1000 g | Brambory |
500 g | Klobása vinná |
2 kávová lžička | Majoránka |
1 polévková lžíce | Olej rostlinný |
1 špetka | Pepř černý mletý |
200 ml | Smetana 12% (konzumní) |
1 kávová lžička | Sůl |
200 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 31g |
---|---|
Cholesterol | 20,0mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 13g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,6mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 28,8mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 61,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Majoránka, Olej rostlinný, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Klobása vinná, Pepř černý mletý, Smetana 12% (konzumní) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Brambory pečené s vinnou klobásou postup přípravy receptu:
1 | V zapékací míse rozehřejeme olej a zprudka na něm po obou stranách opečeme vinnou klobásu stočenou do spirály. Přilijeme 200 ml horké vody. |
2 | Brambory oloupeme a nakrájíme na tenké plátky. Klobásu nadzdvihneme a na dno zapékací mísy rozprostřeme polovinu brambor. Na ně položíme klobásu a kolem urovnáme zbylé brambory. Posypeme majoránkou, osolíme, opepříme a zalijeme smetanou. |
3 | Pokrm pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 35 minut. |
Poznámka
Podáváme s hlávkovým salátem.