Vejce se zapékanými fazolemi - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 20 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Vejce se zapékanými fazolemi
Celkový čas: | 20 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | Marcela Mikešová |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (41%) |
ID receptu: | 15139 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
2 krajíc | Chléb celozrnný pšeničný |
425 ml | Fazole bílé sterilované |
4 polévková lžíce | Minerální voda perlivá |
100 g | Okurka salátová |
2 polévková lžíce | Pažitka |
1 špetka | Pepř černý mletý |
2 ks | Rajčata |
0,5 kávová lžička | Sůl |
2 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 51g |
---|---|
Cholesterol | 245,3mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 24g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 18,5mg |
Vitamín E | 2,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 8,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Chléb celozrnný pšeničný, Fazole bílé sterilované, Minerální voda perlivá, Okurka salátová, Pažitka, Rajčata, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Vejce se zapékanými fazolemi postup přípravy receptu:
1 | V míse rozšleháme vejce, minerální vodu, sůl a pepř. Přidáme omytou, nadrobno nakrájenou pažitku. |
2 | Fazole vyklopíme z konzervy a ohřejeme je na pánvi. |
3 | Na teflonové pánvi osmažíme za častého míchání připravená vejce. |
4 | Míchanými vejci a horkými fazolemi obložíme krajíce chleba a ozdobíme kolečky omyté okurky a osminkami omytých rajčat. |