Křenové hovězí maso - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 70 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Křenové hovězí maso
Celkový čas: | 70 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 50 minut |
Autor: | hruba |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (22%) |
ID receptu: | 15141 |
Ingredience
2 ks | Bobkový list |
120 g | Celer bulvový |
1 kávová lžička | Cukr krupice |
600 g | Hovězí maso zadní |
4 ks | Hřebíček |
1 ks | Jablka |
1 kávová lžička | Křen |
2 ks | Mrkev kořen |
1 špetka | Pepř černý mletý |
200 g | Pórek |
1 kávová lžička | Sůl |
250 ml | Víno bílé |
750 ml | Vývar z hovězích kostí |
50 g | Zakysaná smetana |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 21g |
---|---|
Cholesterol | 102,8mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 10g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 11,6mg |
Vitamín E | 1,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 5,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bobkový list, Celer bulvový, Cukr krupice, Hřebíček, Jablka, Křen, Sůl, Víno bílé, Zakysaná smetana mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hovězí maso zadní, Mrkev kořen, Pepř černý mletý, Pórek, Vývar z hovězích kostí mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Křenové hovězí maso postup přípravy receptu:
1 | Oloupaný celer a mrkev nakrájíme na kostky, omytý pórek nakrájíme na kolečka. |
2 | Vývar uvedeme do varu, přidáme připravenou zeleninu, hřebíček, bobkový list a přilijeme víno. Nakonec vložíme omyté hovězí maso a zvolna vaříme asi 40 minut. |
3 | Maso vyjmeme z vývaru, vývar přecedíme a zachytíme. Zeleninu i maso udržujeme teplé. Oloupané, na kostky nakrájené jablko podusíme ve vývaru. Vmícháme cukr, nastrouhaný křen, zakysanou smetanu, sůl a pepř. |
4 | Maso nakrájíme na plátky a podáváme se zeleninou a omáčkou. Vhodnou přílohou jsou halušky. |