Recept

Gratinovaná čekanka po bruselsku

  • Belgie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 55 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 15148

Ingredience

1 ks Citrony
2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
1 špetka Muškátový květ
4 polévková lžíce Máslo čerstvé
1 špetka Pepř černý mletý
1 polévková lžíce Petržel - nať
200 ml Smetana 12% (konzumní)
4 polévková lžíce Sýr Gouda 45%
0,5 kávová lžička Sůl
2 ks Vaječný žloutek slepičí
4 ks Čekanka
200 g Šunka dušená

Nutriční hodnoty jedné porce

13% Kalorie 261 kcal
Kilojoule 1 092kJ
3% Sacharidy 9 g
25% Tuky 19 g
10% Sodík 205 mg
30% Bílkoviny 17 g

Gratinovaná čekanka po bruselsku postup přípravy receptu:

1

Čekanku rozdělíme na listy, spaříme ve vařící vodě a necháme vychladit.

2

Každý list přeložíme plátkem šunky, srolujeme a sepneme párátkem. Závitky urovnáme do máslem vymazané zapékací mísy.

3

Na másle osmahneme mouku dozlatova, zalijeme smetanou a povaříme do zhoustnutí. Ochutíme muškátem, solí, pepřem a nasekanou petrželkou. Do vychladlé omáčky přimícháme žloutky a nastrouhaný sýr.

4

Omáčkou zalijeme připravené závitky a pokrm zapečeme ve středně vyhřáté troubě.

5

Podáváme s vařenými bramborami a dílkem citronu.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept