Gratinovaná cibule - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Gratinovaná cibule
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | fialova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (24%) |
ID receptu: | 15149 |
Ingredience
6 ks | Cibule |
3 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 polévková lžíce | Petržel - nať |
100 ml | Smetana 12% (konzumní) |
1 polévková lžíce | Strouhanka |
0,5 kávová lžička | Sůl |
4 polévková lžíce | Sýr Eidam cihla 40% |
2 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 10g |
---|---|
Cholesterol | 98,8mg |
Draslík | 179,5mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 8,6mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 21,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Strouhanka, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Pepř černý mletý, Petržel - nať, Smetana 12% (konzumní), Sýr Eidam cihla 40% mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Gratinovaná cibule postup přípravy receptu:
1 | Očištěnou cibuli nakrájíme na kolečka a na 2 lžících másla ji necháme zesklovatět. |
2 | Zapékací mísu vymažeme máslem, vysypeme strouhankou a vložíme připravenou cibuli. |
3 | Ve smetaně rozšleháme vejce, osolíme, opepříme a smícháme s nastrouhaným sýrem a nasekanou petrželkou. |
4 | Omáčku přilijeme k cibuli a pokrm zapečeme v rozpálené troubě dozlatova. |
5 | Podáváme s vařenými bramborami. |