Melounový šerbet s limetkou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 20 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Melounový šerbet s limetkou
Celkový čas: | 20 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | svisla |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (24%) |
ID receptu: | 15150 |
Kategorie: | Sorbet |
Ingredience
2 polévková lžíce | Cukr krupice |
2 ks | Limetka |
1 ks | Meloun cukrový |
1 ks | Vaječný bílek slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 12g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 54,7mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 10,9mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2g |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Limetka, Vaječný bílek slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Meloun cukrový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Melounový šerbet s limetkou postup přípravy receptu:
1 | Meloun rozkrojíme a zbavíme semínek. Odkrojíme několik dílků a ponecháme je na ozdobu. Zabalené do fólie uložíme v chladničce. |
2 | Zbylou melounovou dužinu nakrájíme na kostičky. Rozmixujeme je s limetkovou šťávou a kůrou. Z bílků ušleháme pevný sníh a postupně do něj zašleháme cukr. Sníh vmícháme do melounového pyré. Hmotu vložíme do kovové nádoby a mrazíme alespoň 4 hodiny. Během mražení ji několikrát promícháme metlou. |
3 | Šerbet rozdělíme do pohárů, ozdobíme dílky melounu a plátky limetky. |