Rajčatový a okurkový rosol - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 20 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Rajčatový a okurkový rosol
Celkový čas: | 20 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | cerna |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 15151 |
Kategorie: | Želé |
Ingredience
0,5 kávová lžička | Bazalka |
2 polévková lžíce | Ocet kvasný lihový |
1 ks | Okurka salátová |
1 špetka | Pepř černý mletý |
4 ks | Rajčata |
1 kávová lžička | Sůl |
500 ml | Vývar zeleninový |
10 g | Želatina |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 17g |
---|---|
Cholesterol | 2,3mg |
Draslík | 542,6mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 21,2mg |
Vitamín E | 1,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bazalka, Okurka salátová, Rajčata, Sůl, Želatina mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Ocet kvasný lihový, Pepř černý mletý, Vývar zeleninový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Rajčatový a okurkový rosol postup přípravy receptu:
1 | Rajčata spaříme, oloupeme a nakrájíme na kostičky. Osolíme je, opepříme a přimícháme nasekanou bazalku. |
2 | Omytou okurku nastrouháme, osolíme a opepříme. |
3 | Želatinu namočíme do studené vody a necháme nabobtnat. Rozehřejeme vývar s octem a želatinu v něm rozpustíme. Do 1/3 vývaru vmícháme rajčata, do zbylého okurku. |
4 | Formu naplníme vrstvou rajčat a okurek. Rosol chladíme asi 3 hodiny. |