Bifteky s provensálským kořením - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Bifteky s provensálským kořením
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | cerna |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 15152 |
Ingredience
1 stroužek | Česnek |
1 ks | Cibule |
1 ks | Citrony |
1 ks | Cuketa |
800 g | Hovězí svíčková |
2 polévková lžíce | Kapary sterilované |
4 polévková lžíce | Olej olivový |
2 polévková lžíce | Olej rostlinný |
100 g | Olivy černé |
3 ks | Paprikové lusky čerstvé |
1 špetka | Pepř černý mletý |
2 kávová lžička | Provensálské koření |
1 kávová lžička | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 11g |
---|---|
Cholesterol | 84,0mg |
Draslík | 903,9mg |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,6mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 71,7mg |
Vitamín E | 0,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cibule, Citrony, Cuketa, Hovězí svíčková, Kapary sterilované, Olej rostlinný, Paprikové lusky čerstvé, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový, Olivy černé, Pepř černý mletý, Provensálské koření mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Bifteky s provensálským kořením postup přípravy receptu:
1 | Oloupanou cibuli a česnek nadrobno nakrájíme a zpěníme na 2 lžících olivového oleje. Přidáme provensálské koření, očištěné, nadrobno nakrájené papriky a omytou, na kostičky nakrájenou cuketu. Vše opékáme asi 10 minut, osolíme a opepříme. |
2 | Z omytého citronu nastrouháme kůru a vymačkáme šťávu. Olivy nasekáme a smícháme s kapary, 2 lžícemi olivového oleje, citronovou kůrou a šťávou, solí a pepřem. |
3 | Omyté maso nakrájíme na silnější bifteky a opékáme na oleji z každé strany asi 4 minuty. Maso osolíme a udržujeme teplé. |
4 | Ochucené olivy ohřejeme ve výpeku. Vše upravíme na talíře a podáváme. |
5 | Vhodnou přílohou jsou zapečené brambory. |
Poznámka
Použijeme papriky různých barev.