Recept

Bifteky s provensálským kořením

  • Francie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 45 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 15152

Ingredience

1 ks Cibule
1 ks Citrony
1 ks Cuketa
800 g Hovězí svíčková
2 polévková lžíce Kapary sterilované
4 polévková lžíce Olej olivový
2 polévková lžíce Olej rostlinný
100 g Olivy černé
3 ks Paprikové lusky čerstvé
1 špetka Pepř černý mletý
2 kávová lžička Provensálské koření
1 kávová lžička Sůl
1 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

18% Kalorie 363 kcal
Kilojoule 1 521kJ
3% Sacharidy 11 g
10% Tuky 7 g
43% Sodík 855 mg
81% Bílkoviny 46 g

Bifteky s provensálským kořením postup přípravy receptu:

1

Oloupanou cibuli a česnek nadrobno nakrájíme a zpěníme na 2 lžících olivového oleje. Přidáme provensálské koření, očištěné, nadrobno nakrájené papriky a omytou, na kostičky nakrájenou cuketu. Vše opékáme asi 10 minut, osolíme a opepříme.

2

Z omytého citronu nastrouháme kůru a vymačkáme šťávu. Olivy nasekáme a smícháme s kapary, 2 lžícemi olivového oleje, citronovou kůrou a šťávou, solí a pepřem.

3

Omyté maso nakrájíme na silnější bifteky a opékáme na oleji z každé strany asi 4 minuty. Maso osolíme a udržujeme teplé.

4

Ochucené olivy ohřejeme ve výpeku. Vše upravíme na talíře a podáváme.

5

Vhodnou přílohou jsou zapečené brambory.

Poznámka

Použijeme papriky různých barev.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept