Kuřecí stew - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kuřecí stew
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | novakovaj |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 15161 |
Ingredience
250 g | Brokolice |
4 ks | Cibule červená |
250 g | Fazolové lusky zelené |
1 polévková lžíce | Hořčice Dijonská |
250 g | Kukuřice cukrová nakládaná |
800 g | Kuřecí prsa |
250 g | Mrkev kořen |
1 špetka | Pepř černý mletý |
125 ml | Šťáva karotková |
1 špetka | Sůl |
4 polévková lžíce | Tuk Hera jedlý |
200 ml | Vývar drůbeží |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 36g |
---|---|
Cholesterol | 128,0mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 18g |
Vitamín A | 60,0mg |
Vitamín B6 | 1,8mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 71,9mg |
Vitamín E | 1,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Fazolové lusky zelené, Kukuřice cukrová nakládaná, Šťáva karotková, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Brokolice, Cibule červená, Hořčice Dijonská, Kuřecí prsa, Mrkev kořen, Pepř černý mletý, Tuk Hera jedlý, Vývar drůbeží mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Kuřecí stew postup přípravy receptu:
1 | Kuřecí prsa očistíme, nakrájíme na velmi tenké plátky, osolíme a opepříme. |
2 | Cibuli oloupeme, drobně nakrájíme. Brokolici omyjeme, necháme okapat, rozdělíme na růžičky. Oloupanou mrkev nakrájíme na plátky a lusky očistíme, omyjeme a rozpůlíme. Kukuřici necháme okapat na cedníku. |
3 | Kuřecí plátky vložíme na pánev s rozpáleným tukem, opečeme z obou stran po 4 minutách, poté přidáme připravenou zeleninu a restujeme 3 minuty. Zalijeme vývarem, vmícháme hořčici, zeleninovou šťávu a chvíli podusíme. Hotové servírujeme na talíře. |