Pikantní drůbeží játra - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Pikantní drůbeží játra
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | novakovaj |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 15163 |
Ingredience
150 g | Anglická slanina |
4 cl | Hruškovice |
1 kg | Játra drůbeží |
1 ks | Paprika červená |
1 kávová lžička | Paprika mletá sladká |
1 ks | Paprika zelená |
1 ks | Paprika žlutá |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 špetka | Sůl |
3 polévková lžíce | Tuk |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 12g |
---|---|
Cholesterol | 26,7mg |
Draslík | 764,5mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 2,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 80,0mg |
Vitamín E | 0,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 76,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Anglická slanina, Paprika červená, Paprika mletá sladká, Paprika zelená, Paprika žlutá, Sůl, Tuk mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hruškovice, Játra drůbeží, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Pikantní drůbeží játra postup přípravy receptu:
1 | Na rozpálený tuk v pánvi vložíme játra, osolíme, opepříme, přisypeme papriku a smažíme 6 minut. Poté játra vyjmeme a uložíme do tepla. |
2 | Mezitím na pánvi osmahneme nakrájenou slaninu, přidáme očištěnou, jader zbavenou a na proužky nakrájenou papriku. |
3 | K paprice přidáme zpět játra, pokapeme pálenkou, necháme zatáhnout a po třech minutách servírujeme. |