Jednoduchý recept

Bažantí prsíčka normande

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 45 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 15164

Ingredience

1 kg Bažantí hruď
4 cl Calvados
200 g Cibulka jarní
1 kávová lžička Hřebíček
4 ks Jablka
1 kávová lžička Kardamom
3 polévková lžíce Máslo čerstvé
1 polévková lžíce Olej slunečnicový
1 špetka Pepř černý mletý
1 kávová lžička Skořice mletá
1 polévková lžíce Sýr Gorgonzola
1 špetka Sůl
300 ml Víno jablečné

Nutriční hodnoty jedné porce

26% Kalorie 510 kcal
Kilojoule 2 134kJ
14% Sacharidy 52 g
9% Tuky 7 g
6% Sodík 115 mg
87% Bílkoviny 49 g

Bažantí prsíčka normande postup přípravy receptu:

1

Prsíčka omyjeme, vložíme na rozpálený olej, osolíme, opepříme a smažíme 6 minut.

2

Zapékací mísu silně vymastíme, vložíme do ní nakrájená prsíčka. Oloupaná jablka zbavíme jádřinců, nakrájíme na měsíčky, poklademe jimi maso, pokapeme calvadosem a vínem a posypeme kořením. Vložíme do trouby předehřáté na 180° C a pečeme 18 minut.

3

Mezitím oloupeme a na tenké plátky nakrájíme cibulky. Vložíme je na rozpálené máslo rozetřené s gorgonzolou, osolíme a opepříme.

4

Maso i cibulku upravíme na talíře a podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept