Hrachový kotlík - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 80 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Hrachový kotlík
Celkový čas: | 80 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 60 minut |
Autor: | moucha |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 15167 |
Kategorie: | Polévky |
Ingredience
2 ks | Bobkový list |
2 ks | Brambory |
1 ks | Cibule |
500 g | Hrách loupaný |
1 kávová lžička | Majoránka |
1 špetka | Pepř černý mletý |
125 g | Slanina vepřová |
1 kávová lžička | Sůl |
500 g | Vepřový bok |
2 l | Voda pitná |
200 g | Zelenina kořenová |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 10g |
---|---|
Cholesterol | 111,3mg |
Draslík | 504,1mg |
Vláknina | 17g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 7,0mg |
Vitamín E | 0,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 9,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bobkový list, Brambory, Cibule, Majoránka, Slanina vepřová, Sůl, Vepřový bok, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hrách loupaný, Pepř černý mletý, Zelenina kořenová mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Hrachový kotlík postup přípravy receptu:
1 | Hrách namočíme do 2 l studené vody a druhý den v téže vodě uvedeme do varu. Vložíme omyté maso, slaninu, majoránku, bobkové listy a lžičku soli. Vaříme za občasného zamíchání doměkka. |
2 | Kořenovou zeleninu a brambory oloupeme a nakrájíme na kostky. Oloupanou cibuli nasekáme. Vše přidáme asi 30 minut před koncem varu do polévky a dovaříme doměkka. |
3 | Maso a slaninu vyjmeme, nadrobno nakrájíme a vložíme zpět. Polévku podle chuti osolíme a opepříme. |