Jednoduchý recept

Bramborové knedlíky s tvarohem

  • Rakousko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 70 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 45 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (22%)
ID receptu: 15169
Kategorie: Hlavní chod

Ingredience

500 g Brambory
100 g Cukr krupice
1 ks Cukr vanilka
4 polévková lžíce Máslo čerstvé
150 g Mouka polohrubá
2 polévková lžíce Strouhanka
1 kávová lžička Sůl
250 g Tvaroh tučný
1 ks Vanilkový lusk
2 ks Vejce slepičí
2 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

32% Kalorie 634 kcal
Kilojoule 2 653kJ
22% Sacharidy 78 g
38% Tuky 29 g
15% Sodík 299 mg
34% Bílkoviny 19 g

Bramborové knedlíky s tvarohem postup přípravy receptu:

1

Brambory vaříme ve slupce 25 minut, slijeme je, oloupeme a ještě horké rozmačkáme. Rozložíme je na talíř a necháme částečně vychladnout.

2

K bramborové hmotě přidáme tvaroh, cukr, vejce, mouku a dřeň vydlabanou z vanilkového lusku. Vše zpracujeme na hladké těsto a necháme 15 minut odpočinout.

3

Z těsta vytvarujeme malé knedlíky, vložíme je do vroucí osolené vody a zvolna vaříme asi 20 minut. Když knedlíky vyplavou, vyjmeme je a necháme okapat.

4

Na pánvi na rozehřátém másle opražíme strouhanku a přimícháme vanilkový cukr. Směsí posypeme knedlíky a podáváme.

Poznámka

Ke knedlíkům můžeme podávat švestkový nebo hroznový kompot.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept